Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



måndag 24 december 2012

Julpannacotta



På julafton brukar vi alltid äta apelsinris, julkakor och julgodis till dessert. Men i år tänkte jag ändra lite på dessertbordet. Jag hittade nämligen detta recept på julpannacotta i ett reklamblad. Pannacotta är ju en väldigt god och lättäten dessert som borde passa efter all god julmat.
Receptet räcker till 10 portioner. Givetvis blir det kakor och godis som vanligt och lite ris a lá malta.

Julpannacotta:
6dl grädde
2dl Ljuva matlagning
150g råsocker
2st vaniljstänger
1½krm kanel
rivet skal och saft av en apelsin
3st gelatinblad

Gör så här:
1. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min.
2. Blanda under tiden grädde, Ljuva matlagning, råsocker, kanel och apelsin i en tjockbottnad gryta.
3. Skrapa ur vaniljstången och lägg ner frön och stång i grytan.
4. Koka upp och tag kastrullen från plattan. Tillsätt det urkramade gelatinet och rör tills allt gelatin löst sig.
5. Låt det svalna en stund och slå sedan upp det i portionsformar. Ställ in dem i kylen och låt stå och "stanna" i kylen minst 4 timmar.

Nu vill vi kalasmammor passa på att önska en riktigt god jul till alla er som följer våran blogg:)

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar