Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



fredag 21 december 2012

Mjölkchokladtryfflar med kardemumma.

Byt ut kardemumman om ni vill, men den här tryffeln blir len och krämigt jättegoda!Jag halverade receptet och fick ändå 25 små godbitar!

300 g mjölkchoklad
2 dl grädde
50 g smör
1 tsk malen kardemumma
2 msk glykos eller honung
Hacka chokladen och lägg i en skål, koka upp grädden och häll över chokladen. Låt stå i 5 min. Skär smöret i kuber, tillsätt kardemumma, glykos eller honung och smör. Mixa till en slät kräm med stavmixer eller i en matberedare. Låt stå i kyl i minst 6 timmar. Forma till små bollar och rulla i kakao. Förvara torrt och svalt.

Tryfflarna var uppskattade när jag lämnade in dom på jobbet, även om bilden inte blev den bästa....
/Annett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar