Detta recept lät alldeles för gott för att inte prova:) Jag hittade det på Pinkpastry men det kommer tydligen från Leila. Det får bli mitt sista julgodis för i år. Man måste ju hinna äta upp det man bakar oxå;) Måste tillägga att man måste ha tålamod och kylskåpskall nougat när man draperar mandlarna:)
Nougat draperade mandlar doppade i kakao och kanel:
1påse sötmandel
1pkt nougat
1dl kanel
1dl kakao
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg mandlarna på en plåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna helt.
3. I en skål blandar du kanel och kakao.
4. Drapera mandeln i nougat och rulla den i kanel och kakaoblandingen.
5. Förvara i kylskåp tills det är dags för servering.
(Går utmärkt att göra några dagar i förväg och sedan förvara i kylskåpet).
/Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar