Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



söndag 23 december 2012

Nougat draperade mandlar doppade i kakao och kanel




Detta recept lät alldeles för gott för att inte prova:) Jag hittade det på Pinkpastry men det kommer tydligen från Leila. Det får bli mitt sista julgodis för i år. Man måste ju hinna äta upp det man bakar oxå;) Måste tillägga att man måste ha tålamod och kylskåpskall nougat när man draperar mandlarna:)
 
Nougat draperade mandlar doppade i kakao och kanel:
1påse sötmandel
1pkt nougat
1dl kanel
1dl kakao
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg mandlarna på en plåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna helt.
3. I en skål blandar du kanel och kakao.
4. Drapera mandeln i nougat och rulla den i kanel och kakaoblandingen.
5. Förvara i kylskåp tills det är dags för servering.
 
(Går utmärkt att göra några dagar i förväg och sedan förvara i kylskåpet).
 
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar