Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



lördag 8 december 2012

Juliga cookies med nötter och frukt.


Ooops! Vet inte vad som hände..Men vi missade att lägga upp ett inlägg igår:( Då vi har lovat minst ett om dan till den 24:e får vi kompensera med två idag. Här kommer det första:)
Husguden Mia Öhrn står för de här smarriga kakorna! Ta en fin glasburk, dekorera och vips har du gå-bort presenten klar...

100g smör
1½ dl brun farin
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
75 g hackad mörk choklad
1 dl nötter
1 dl torkade tranbär (har även testat hackad aprikos, gott!)

Smält smöret och rör ner farinsockret. Blanda i ägg, mjöl, havregryn, bakpulver och kryddorna.  Arbeta in chokladen med nötterna och frukten. Rulla smeten till bollar och platta till dem lätt. Lägg glest på bakpappersklädda plåtar. Kakorna kan flyta ut ganska mycket under gräddningen.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 10-12 min eller tills kakorna börjar bli gyllenbruna.




/Annett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar