Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



torsdag 6 december 2012

Vita chokladtryfflar med citron



Här kommer ett recept på goda och enkla tryfflar. Jag är egentligen inte så förtjust i vit choklad men i kombination med citron blir det väldigt smarrigt:)
För att göra det extra enkelt för mig hällde jag upp tryffelsmeten i små folieformar från Ditt Skafferi så slipper man klena och kladda. Men det gör men ju som man vill. Sen hällde jag på ett lager vit choklad och dekorerade med rött strössel. Receptet kommer från Mia Öhrn.

Recept:
Skal av en citron
1dl vispgrädde
1tsk honung
200g vit choklad

Dekoration:
200g vit choklad
Rött strössel

1. Tvätta citronen noggrant och skala av det yttersta gula skalet med en potatisskalare.
2. Koka upp citronskalen med grädde och honung.  Låt sedan stå och dra i 15 min. Hacka under tiden chokladen fint och lägg i en bunke.
3. Koka upp grädden på nytt, sila bort citronskalet och häll blandningen över chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll upp i formar eller låt stelna i kylskåp och rulla till små runda bollar. Låt stelna i kylen igen.
4. Smält chokladen och täck formarna med ett lager choklad eller doppa bollarna i chokladen och dekorera med strössel.
5. Låt stelna och förvara i kylskåp.

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar