Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



lördag 22 december 2012

Prästringar



Denna småkaka finns ju i flera varianter: smörringar och gräddringar är några exempel. Recepten varierar lite grann men de innehåller i stort sett samma ingridienser. Prästringar är den varianten som bakats i mitt hem. Jag älskar denna kaka och det behövs inte så många ingridienser för att få fram denna goda smak.

Prästringar:

5dl mjöl
200g rumsvarmt smör
3/4dl grädde

Till garnering:
uppvispad äggvita
pärlsocker

Gör så här:
1. Blanda samman ingridienserna till en deg.
2. Låt stå kallt en stund.
3. Kavla ut degen ca 0,5cm tjock. Tag ut kakor med ett runt kakmått. Sen tar du ut en rundel i mitten av kakan så att kanten blir ca 1cm tjock.
4. Pensla kakan med äggvita och doppa den i pärlsocker.
5. Grädda i 200grader i ca 10min.

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar