Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



söndag 16 december 2012

Apelsinfudge


Apelsin är ju verkligen något som hör julen till. I detta recept av Mia Örhn skulle det vara kondenserad mjölk utan socker, vilket jag inte lyckades få tag i. Så jag testade att göra det med sötad kondenserad mjölk:) Resultatet blev som ni kanske kan gissa, ganska sött. Men då behöver man ju inte äta så många bitar, här är receptet om någon vill prova. Får ni tag på kondenserad mjölk utan socker hör gärna av er!

Apelsinfudge:

5dl strösocker
1½dl osötad kondenserad mjölk
50g smör
skal från 2 apelsiner och 2msk apelsinsaft

Gör så här:
1. Klä en fyrkantig form ca 20x20cm med bakplåtspapper.
2. Mät upp socker, mjölk och smör i mindre bitar i en tjockbottnad kastrull.
3. Skölj apelsinerna och riv apelisnskalet fint, pressa ur saft, mätt upp och tillsätt i kastrullen.
4. Värm blandningen försiktigt, tills socker och smör smält ihop.
5. Koka upp under OMRÖRNING och låt koka tills temperaturen nått 116 grader.
6. Kyl genast ner kastrullen i kallt vattenbad och vispa kraftigt tills massan tjocknar och blir ljus.
7. Tryck snabbt ut massan i formen och låt svalna.
8. Skär fudgen i mindre bitar innan den stelnar helt och förvara svalt.

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar