Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



måndag 10 december 2012

Chokolat fudge crinkles, eller spruckna chokladdrömmar!

En egen översättning =), dom är egentligen inte så lika drömmar i konsistensen..
Hittade de här godingarna hos Once upon a chef, receptet är på engelska och jag översätter det men behåller "cups" måttet (2,3dl) Har investerat i ett mått som visar både dl och cups, finns ett jättefint HÄR om ni känner behovet =)

2 cups all-purpose flour (vetemjöl)
2 teaspoons baking powder (bakpulver)
⅛ teaspoon salt (½ krm salt)
5 ounces unsweetened chocolate, chopped (150g 70% choklad, hackad)
8 tablespoons (1 stick) unsalted butter, cut into 1/2-inch pieces (113g osaltat smör i tärningar)
1 teaspoon instant espresso powder (1 tsk nescafe, espresso)
4 large eggs (4 stora ägg)
1 cup granulated sugar ( strösocker)
1 cup firmly packed dark brown sugar (hårt packat brun farinsocker)
2 teaspoons vanilla extract ( tsk vaniljsocker eller extrakt)
Confectioners sugar (florsocker)

1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
2. Smält samman den hackade schokladen och smöret i micron, kör intervaller så det inte blir för varmt, rör emellanåt. Rör ner kaffepulvret så att det blir smälter in.
3. Ta en stor skål och vispa samman äggen med allt socker och vanilj. Se till så att det inte är klumpar från farinet. Rör ner chokladmixen.
4. Vänd ner mjölet så att allt är blandat. Täck med plast och låt vila i minst 2 timmar.
5. Värm ugnen till 175 grader och täck plåtar med bakplåtspapper. Häll pp florsocker i en skål. Rulla små bollar, eller skopa upp den kylda degen, rulla den i florsockret. Placera ut ca 12 bollar på varje plåt och baka i 12-15 minuter. Förvara de avsvalnade kakorna i lufttäta burkar, gärna glasburkar så man får njuta av de fina godbitarna!

Tejpen finns givetvis i Ditt Skafferi...
/Annett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar