Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



torsdag 13 december 2012

Mazariner


Hemgjorda mazariner är helt ljuvligt och något helt annat än köpta. Jag rekommenderar verkligen att baka egna och att man inte använder mandelmassa i smeten utan gör allt från början. Det blir så mycket godare då. Mormor har alltid bakat väldigt goda mazariner men när jag ringde henne för att få receptet hade hon tyvärr tappat bort det. Så detta är en kombination av lite olika recept. Men de smakar nästan lika gott som mormors:)

Botten:
4dl vetemjöl
½dl socker
200g rumsvarmt smör
1 äggula

1. Arbeta ihop ingridienserna till en deg.
2. Dela degen i 25 bitar och tryck ut dem i bakformar eller engångsformar av aluminium.

Fyllning:
200g mandel
100g smör
1½dl socker
3 ägg

1. Rör smör och socker poröst.
2. Tillsätt ett ägg i taget.
3. Skålla mandeln och mal den.
4. Blanda ner mandeln i fyllningen.
5. Fyll de degklädda formarna med smeten.
6. Grädda i ugnen i på en plåt i ca 20 min i 175 grader.
7. När de svalnat något stjälper man ur mazarinerna ur bakformarna. (inte engångsformarna).
8. Antingen pudrar man lite florsocker över kakorna eller så gör man glasyr enligt nedan:

1½dl florsocker
1msk vatten
ev. färg

Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när det kallnat.

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar