Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



onsdag 12 december 2012

Enkel chokladkola med pitaschnötter


Receptet kommer ursprungligen från Nigella och är en sorts "fusk-fudge-kola". Inga termometrar och kulprover, snabbt, enkelt och gott! Hade en liten hjälpreda bredvid mej bara.....så mina blev ganska salta! Ska ta väldigt lite salt nästa gång, särskilt som nötterna är lite salta också! Jag strödde mina ovanpå, men i receptet ska de röras i.

Ca 60 bitar (jag gjorde halva!)
350g mörk choklad, minst 70%
1 burk kondenserad mjölk (400g)
30g smör
150g pistaschnötter (eller vad du gillar!)
salt

Gör såhär:
Hacka chokladen. Lägg den, mjölken, smör och 1 krm salt i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt och rör om tills det har smält.
Krossa eller hacka nötterna.
Rör ner nötterna, eller strö över dom efter att smeten är hälld i formar, med bakplåtspapper.
Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills den har stelnat. Förvaras med fördel i frysen, då den blir lite mer gryning och "fudgeig"!
Skär i långa stavar, slå in och ge bort! Eller rutor för den delen =)


/Annett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar