Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



söndag 2 december 2012

Doptårtan som blev en bröllopstårta!


Så här mitt i julstöket bryter vi med en bröllopstårta:) För ett tag sen fick jag en förfrågan om att göra en doptårta till lille Svante, vilket jag givetvis såg fram emot. Men för ungefär två veckor sedan ringde Svantes mamma Jenny för att prata om tårtan och då visade det sig att de bestämt sig för att överraska släkt och vänner med ett kombinerat dop och bröllop. Därav förvandlades doptårtan till en bröllopstårta. Önskemålet var att tårtan skulle gå i cerise och vitt. .

Men Jenny tyckte också att det var fint att bryta med turkos eller mintgrönt. Sen tyckte hon också att det vore kul om tårtorna inte var likadana samtidigt som de ändå matchade varandra



Tanken var att vi skulle göra en 3-våningstårta, tyvärr när vi monterade tårtan märkte vi att tårtorna blev för tunga så att den understa pressades samman för mycket så då fick vi improvisera lite:) Det blev en 2-våningstårta och eftersom lille Svante inte fick någon doptårta gjorde vi topptårtan till en liten doptårta istället.

Tårtan var fylld med vitchokladfluff och blåbärsmousse. Sedan spacklades den med vitchokladsmörkräm och täcktes med vit och turkos sugarpaste. Dekorationerna är också gjorda i sugarpaste! Grattis och Lycka till Jenny & Mikael!

/Sofia & Annett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar