Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



tisdag 1 januari 2013

USA-tårta!



Gott nytt år! Vi startar 2013 med årets första födelsedagstårta. Söta Rebecka fyller nio år idag och önskade sig en tårta med USA-tema. Som vanligt surfade jag runt för lite inspiration och detta blev resultatet. Tårtan är fylld med hallonmousse och dumlefluff. Sedan är den spacklad med hallonmarängsmörkräm och täckt med röd marsipan och blå sugarpaste. Dekorationerna är också gjorda i sugarpaste.

Dumlefluff:

180g dumle
3dl grädde

Gör så här:
1. Dela dumlekolorna i bitar.
2. Värm grädden utan att koka den.
3. Blanda ner kolorna och rör tills de smält.
4. Låt stå i kylskåp i minst 4h gärna över natten.
5. Vispa till önskad konsístens.

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar