Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



fredag 18 januari 2013

Pakettårta

Idag blev det en pakettårta till Alice som fyller 9år. Hennes mamma sa att Alice sett en tårta som såg ut som ett paket med prickar som hon tyckte var fin. Men att Alice gillade det mesta. Favoritfärg är rosa och så gillar hon blommor och fjärilar.
Jag har ju länge velat göra en pakettårta så jag kände att nu var det dags, jag var lite nervös för rosetten men det gick ju bra:) Blev lite prickar och några fjärilar också. Tårtan fylldes med citronmousse och hallonmousse. Den spacklades med vitchokladsmörkräm och täcktes med sockerpasta. Dekorationerna är också gjorda i sockerpasta och sprayade med ätbart pärlemospray från Ditt skafferi. Hallonmousse(receptet kommer från Bengtssons baksida): 200g frysta hallon 1dl florsocker 1oog färskost 4 gelatinblad 2dl grädde Gör så här: 1. Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund. 2. Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten och florsockret. 3. Blötlägg gelatinbladen. 4. Vispa grädden. 5. Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden. 6. Blanda till sist ner den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan. /Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar