Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



söndag 27 januari 2013

Bröllopstårta

I helgen fick vi äran att göra Linda och Henriks bröllopstårtor. Bröllopet skulle gå i vintagestil med spetsdukar på borden och spetsbrudklänning osv. Brudparet ville ha en helvit tårta gärna med spets och så någon form av blomma på topptårtan. I övrigt skulle tårtan var ganska stilren. Bruden ville absolut inte att den skulle vara gullig. Vi var lite osäkra på hur vi skulle få till den som de vill ha det men hoppas att vi lyckades.

Som ni ser är det nästan omöjligt att få till ett bra kort på en tårtställning med tårtor, det blir skuggor och man får inte alls fram hur de ser ut i verkligheten.


Tog därför en närbild på spetskanten för att ni ska kunna se hur tårtan ser ut. Vi valde att spraya tårtorna med ätbart glitterspray får att få en fin lyster också det väldigt svårt att få fram på bilder.
Själva tårtan var fylld med hallonmousse och chokladmousse, spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med sugarpaste. Dekorationerna var också gjorda av sugarpaste.
Denna helgen har det varit mycket tårtbakande så fler inlägg är på gång.

Sofia & Annett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar