Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofiasöndag 12 februari 2012

Wrappers av tårtpapper!


Jag provade ju att göra wrappers av tårtpapper för första gången till dotterns 1-års kalas. Det var väldigt enkelt och blev dekorativt så jag tänkte lägga ut en liten beskrivning på hur jag gjorde.

Du behöver en muffinsform i papper(i den storlek du tänkt baka), tårtpapper, sax, penna och lim.

1. Klipp ett jack i den veckade kanten på muffinsformen.
2. Klipp sedan ut med botten så att den försvinner.
3. Nu är din mall färdig, lägg den ut med kanten på ett tårtpapper.
4. Lägg till 1cm på varje sida (för att kunna limma ihop den. Du kan även lägga till lite i underkant beroende på hur hög du vill ha wrappern(beror säkert på hur tårtpappret ser ut också). Sen är det bara att klippa(för min del räckte det att klippa ut med spetskanten).
5. Nu är det bara att limma ihop den, så är det klart. För säkerhets skull så prova med en färdig muffins innan du limmar, så att den blir lagom stor.

Hoppas att det någorlunda tydligt, svårt att ta bilder samtidigt som man ska utföra stegen:)
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar