Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



torsdag 16 februari 2012

Oväntat besök...

Hade inte tänkt att baka något idag men så fick vi oväntat besök:) Så då kände jag att jag behövde slänga ihop något. Kom då på att Annett pratat sig varm om ett recept på Dumlekakor hon provade för någon vecka sen. Tänkte att dom får det bli:) Receptet hittade hon på Matklubben.se och resultatet blev väldigt gott tyckte jag med. Kanske inte den snyggaste kakan men vad gör väl det. Här är receptet:

Kakor med Dumle

125g smör
1,25dl florsocker
1,25dl ljust muscovadosocker
1 ägg
1tsk vaniljsocker
0,5tsk bakpulver
2,5dl vetemjöl
0,9dl kakao
20st dumlekola
1,25dl hackade valnötter
1msk florsocker

Vispa smöret tills det är luftigt, tillsätt florsocker och muscovadosocker, vispa i 3-4 minuter.
2. Blanda ner ägget och vispa ca 1 minut.
3. Rör ned mjöl, hälften av valnötterna, vaniljsocker, bakpulver och kakao, täcköver och ställ i kylen 1 timma.
4. Dela degen i två delar, lägg tillbaka ena i kylen. Skär din deghalva i tio lika stora delar, tryck in en dumlekola i varje degbit och arbeta dem snabbt till bollar.
5. Doppa toppen på varje kaka i resterande valnötter som du blandat med 1 msk florsocker, grädda i förvärmd ugn 190 grader i ca 8 minuter på bakplåtspapper.
6. Ta ut och låt dem svalna 3-4 minuter på plåten, lyft sedan över dem på ett galler och låt dem svalna helt. Gör likadant med den andra halvan av kakdegen.
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar