Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



fredag 10 februari 2012

Hallonmousse

En jättegod hallonmousse till tårtfyllning som jag hittat på Bengtssons baksida. Räcker till ett lager i en 24cm tårta.

135g hallon
2msk vatten
0,5msk socker
2 droppar citron
2dl gelesocker
2dl grädde

Koka upp hallonen i vattnet och lite citron tills allt mosats sönder och ser ut lite som sylt. Häll sedan i gelesocker och socker och koka några minuter. Ställ in i kylen några timmar. När det blivit kallt och tjockt vispa grädden och rör ner i hallonmoset.
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar