Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



fredag 10 februari 2012

Gelehallonmousse

Var väldigt nyfiken på denna mousse men blev väldigt besviken. Dels smakade den mest grädde och dels blev den inte tillräckligt rosa utan jag fick färga den för att den skulle bli fin. Kan användas både som tårtfyllning och spritsas på cupcakes. Men är det ändå någon som vill prova så är receptet som jag hittat på Tårtspecialisten här:

3dl grädde
80g gelehallon

1. Blanda grädde och gelehallon i en kastrull och värm på låg värme 2:an lr 3:an räcker.
2. Rör tills gelehallonen smält.
3. Ställ i kylskåpet i minst 6 timmar men gärna under natten.
4. Vispa till önskad konsistens.
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar