Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



tisdag 14 februari 2012

Dagens fika:)


Såg ett så kul inlägg på Bengtssons baksida om hur man väldigt lätt kunde fixa till sin rulltårta inför Alla hjärtans dag. Tyckte det var perfekt att slänga ihop till dagens fika. Rulltårta är ju snabbt och smidigt. Väljer här att fylla den med jordgubbsmousse. För att få till ett snyggt hjärta bör man inte ha i för mycket fyllning, vilket jag givetvis hade. Så det blev inte riktigt som det var tänkt. Men gott ändå!

Jordgubbsmousse:

450g jordgubbar
3tsk pressad citron
4 blad gelatin
1 äggvita
1dl socker
1½dl grädde

1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten.
2. Mixa bären och ha i 2tsk citronsaft.
3. Vispa äggvita, socker och en tsk citronsaft till en riktigt fluffig smet.
4. Vispa grädden inte alltför hårt.
5. Ta upp gelatinet och smält försiktigt i en kastrull.
6. Rör ner gelatinet i bären.
7. Rör ner bären i äggviteblandningen och blanda till en slät smet.
8. Blanda till sist ner grädden i strora luftiga tag.
9. Nu ska moussen stå kallt i två timmar tills den stelnat.

Rulltårta:

3st ägg
1½dl socker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1msk vatten
Röd karamellfärg

1. Sätt på ugen på 250 grader och täck en plåt med bakplåtspapper
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner försiktigt tillsammans med vatten och karamellfärg.
4. Bred smeten över pappret till ett jämnt lager.
5. Grädda mitt i ugnen i 5min.
6. Strö lite socker på kakan och stjälp upp på ett bakplåtspapper.
7. Låt svalna, bred på jordgubbsmoussen och rulla ihop den.
8. När kakan stått i kylskåp några timmar ta fram den och platta till den lite så att skivorna blir mer ovala än runda. Skär en skiva och skär den sedan diagonalt. Vrid den ena biten och vips har du ett hjärta:)
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar