Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



torsdag 29 mars 2012

Manhattan sourdough


När jag ändå hade en surdeg igång provade jag ett annat recept ur Leilas One more slice nämligen Manhattan sourdough. Jag gillar att baka bröd i formar för då får det ju alltid en fin form. Brödet skulle ju jäsa en del men själva bakandet gick snabbt och smidigt. Receptet ger två limpor. Receptet på surdegen hittar du här.

Manhattan sourdough:

20g färsk jäst
7dl ljummet vatten
2½msk salt
3dl surdeg av vete
15dl vetemjöl

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten. Tillsätt salt och surdeg.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och knåda degen på medelhastighet i maskin i ca 15min tills den är mjuk och elastisk.
3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 2½ timme.
4. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Dela degen i två delar. Rulla försiktigt ut till knubbiga limpor, mjöla dem ordentligt och lägg i brödformar. Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 1½ timma.
6. Ställ bröden i mitten av ugnen och släng in 1dl vatten på ugnsbotten(för att brödet ska få en fin krackelerad skorpa). Sänk värmen till 200 grader och grädda i ca 50 minuter.
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar