Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



söndag 22 april 2012

Kärleksmums...

tycker egentligen inte om namnet på dom här kakorna, inte moccarutor heller. Men det är en klassiker och det här receptet är riktigt bra! Det kommer från boken "Bergs koditori på Marstrand" av Monika Ahlberg. Har inte boken själv,men bakade en del ur den när jag jobbade på ett café och det här var en favorit! Idag gjorde jag dock ett misstag.... man ska alltid göra dubbel sats av glasyren...Förutom det blev det en fantastiskt saftig och fin kaka!
Här kommer receptet! Ingredienser för ca 28 st stora: 200 g smör 2 dl mjölk 5 ägg 4 dl strösocker 4½ dl vetemjöl 1 msk bakpulver ½ dl kakao ( jag tar alltid lite extra..) Glasyr: 50 g smör 3½ dl florsocker ½ dl starkt kaffe 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker Kokosflingor till garnering! Smörj och bröa en långpanna. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt till smeten och sikta ner kakaon. Rör tills smeten blir slät. Häll ner smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 25 min. Låt svalna. Smält smöret till glasyren. Blanda det med florsocker, kaffe, kakao och vaniljsocker till en slät smet. Bred glasyren över kakan och strö över rikligt med kokos, skär kakan i bitar. Finfina burken kommer från Tala och den hittas HÄR! Ha en skön kväll /Annett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar