Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



fredag 27 april 2012

Ballerina Cake balls!


Idag ska jag åka in till jobbet en sväng inför jobbstarten 2/5:) Vågar inte komma helt tomhänt utan jag bakade Ballerina cake balls. Har ju provat med några andra smaker men nu ville jag baka med den klassiska ballerinan. Blev nog lite besviken men det kanske berodde på för höga förväntningar.Blev ju väldigt förtjust i Ballerina mintchoklad.
Här har ni receptet iallafall:

Ballerina cake balls

1 paket Ballerina kex
100g creme cheese
200g mörk choklad
Valfri dekoration (strössel, sugarpaste eller liknande)

1. Mixa kexen i en matberedare.
2. Tillsätt creme cheesen. Blanda väl.
3. Forma smeten till bollar. Låt dessa stå i frysen någon timma.
4. Smält chokladen över vattenbad.
5. Rulla bollarna chokladen och lägg dem sedan på smörpapper för att torka.
6. Vill man dekorera dem får man vara snabb innan chokladen torkar. Eftersom de varit frysta torkar de snabbt.

Trevlig helg!
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar