Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



onsdag 6 juni 2012

Nationaldagsfika!



Så här på nationaldagen måste man ju ha lite gott fika! Så imorse fick det bli lite bakning. Hittade ett recept på Heavenly cupcake på Kanelcupcakes med vaniljmarängsmörkräm som verkade gott men jag gjorde ett tillägg och fyllde dem med äpplemousse också. Dekorerade med lite blått strössel och gula blommor i sockerpasta. Några flaggor fick det också bli:) Receptet räcker till ca 12 normalstora cupcakes.

Kanelcupcakes:
100g smör
1 1/4dl socker
2st ägg
1/2dl mjölk
1tsk vaniljsocker
1msk kanel, malen
1/4tsk salt
1 1/4tsk bakpulver
2 1/2dl vetemjöl

1. Låt smöret bli rumsvarmt.
2. Vispa det mjukt och krämigt tillsammans med sockret.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje.
4. Tillsätt mjölken.
5. Sikta ner vetemjöl, salt, bakpulver, kanel och vaniljsocker. Använd en slickepott och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
6. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll till cirka hälften.
7. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. De är klara när en sticka kommer ut ren. Ta upp dem ut plåten direkt, annars kan pappersformarna missfärgas. Låt svalna helt på galler.

Äppelmousse:

2st rivna äpplen
1dl syltsocker
½ äggula
1dl grädde

1. Koka de rivna äpplena med syltsockret i några minuter. Låt svalna.
2. Vispa grädden tills den nästan är klar.
3. Tillsätt äggula och den kalla äpplesylten och blanda väl.
4. Gröp ur cupcakesen med en äppelurkärnare lr liknande.
5. Fyll en sprits med äppelmoussen och fyll cupcakesen.


Vaniljmarängsmörkräm:
3st äggvitor
1 3/4dl socker
200g smör, rumsvarmt
1/2tsk vaniljpulver eller cirka 1tsk vaniljsocker

1. Ta fram smöret och tärna det i små bitar, lägg det på en tallrik för att bli rumsvarmt.
2. Förbered ett vattenbad. Skålens botten får inte nudda vattnet när det kokar. Kläck försiktigt äggen och lägg äggvitorna i skålen ovanför vattenbadet. Tillsätt sockret. Värm marängsmeten till 60 grader (använd en digital termometer) och vispa hela tiden. Se till att kanterna på skålen skrapas så att allt socker löser sig. När marängen nått 60 grader, ta av skålen från vattenbadet och vispa i en köksmaskin i ca 10 min. Den ska nu vara vit, fluffig och glansig.
3. Sänk vispens hastighet till medel/låg. Tillsätt en kub smör i taget och vispa mellan varje. det brukar vara lagom att räkna till 10 eller 15 mellan varje kub du tillsätter. När du vispat ner allt smör kan marängsmörkrämen till en början se ryslig ut. Den liknar mer äggröra än frosting. Men det är ingen fara! Fortsätt vispa så löser sig det efter några minuter och krämen blir jämn, fluffig och mjuk.
4. Tillsätt vaniljsockret och vispa till en jämn smet. Fyll en spritspåse och spritsa ut frostingen på dina cupcakes. Dekorera.

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar