Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



fredag 22 juni 2012

Glad midsommar!


Glad midsommar! Hoppas att ni får en bra dag:) Här har det bakats en del med varierat resultat. Jag börjar med att lägga ut ett recept på Jordgubbstårta med citron från Leilas a piece of cake. Jag har ändrat det litegrann bara.

Tårtbotten:

3st ägg
2½dl socker
1tsk vaniljsocker
50g smör
1dl mjölk
3½dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 nypa salt

1. Sätt ugen på 175 grader.
2. Visp ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken. Blanda med äggsmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten.
5. Häll i en smord och bröad form.
6. Grädda mitt i ugen i ca 25-30 min. Låt svalna uppstjälpt på ett galler.
7. Dela kakan i tre delar.

Lager 1:
1L färska jordgubbar
½dl socker
1 vaniljstång
2dl lättvispad grädde

1. Skrapa ur vaniljstången och blanda fröna med strösockret.
2. Sviva jordbubbarna och blanda med socker och grädde.

Lager 2:
Lemon curd
Gör egen eller använd färdigköpt.

Garnering:
3dl grädde
1L färska jordgubbar

Ha det gott!
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar