Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



söndag 30 september 2012

Alla 4 cupcakes recepten!

Ojojoj, det är en trött Kalasmamma som skriver! Sen natt och morgonpigga barn... Men vilken trevlig kväll och natt det var! De andra utställarna på Tea Corner i Floby kommer jag göra ett eget inlägg om, imorgon. Men jag har ju utlovat recepten på de cupcakes som serverades.  Efter att ha provsmakat de första så bytte jag frosting på 2 av dem, så jag skriver den senare varianten, för det blev godare! Orginalversionen är dock på de receptblad jag hade vid bordet!

Red velvet cupcakes med Cremecheese frosting
60g smör
1,5 dl socker
1 ägg
1 msk kakao
1 ½ msk röd hushållsfärg, mindre om ni anv pastafärg
1 tsk vaniljsocker
1 ¼ filmjölk
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
½tsk bikarbonat
1 ½ tsk vitvinsvinäger

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman smör och socker tills smeten är väl blandad. Blanda i kakao, vaniljsocker och färgen tills allt är väl blandat. Blanda i hälften av filmjölken på låg hastighet. Vispa sedan ner mjölet och efter det resten av filen. Vispa på hög hastighet till smeten är slät. Blanda i salt, bikarbonat och vinäger på låg hastighet, vispa en stund till allt är väl blandat.

Cremecheese frosting
Räcker till 12 medelstora cupcakes
300g florsocker
50g rumstempererat smör, gärna osaltat
125g färskost

Gör såhär:
Vispa florsocker och smör till en slät smet, med elvisp. Tillsätt all färsost och vispa tills den är helt blandad med smöret. Fortsätt sedan att vispa tills glasyren är lätt och luftig, inte för länge för då kan den bli lös. Ställ in i kylen en stund om det blir så!

Amerikanska chokladmuffins med Ahlgrens bilar fluff
~ 12 normalstora (eller kanske lite större...) ca 24 minimuffins

4 dl vetemjöl
2 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en skål. Blanda gärna med gaffel så att allt blandas riktigt ordentligt. Vispa ägg, mjölk och olja för hand eller med elvisp), i cirka 1 minut. Blanda i mjölblandningen tillsammans med äggsmeten, rör om tills allt har blandats ordentligt. Tillsätt eventuellt hackad choklad i smeten (eller strö över efter att du har klickat ut smeten i muffinsformar). Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Ahlgrens bilar-fluff
60 g bilar
3 dl grädde
Gör såhär:
Smält ner bilarna i grädden på låg värme. Ställ den avsvalnade grädden i kylen, minst 5 timmar, gärna över natt. Vispa upp till spritsbar konsistens.




 

Choklad cupcakes med Pollyfluff
1,5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1,5 dl socker
2 msk kakao
En nypa salt
40g smör
1 ¼ dl mjölk
1 ägg
½tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mjöl, kakao, socker, salt, bakpulver, vaniljsocker och smör i en bunke och vispa samman med elvisp på låg hastighet till en grynig konsistens. Vispa ihop mjölken och ägget, häll långsamt i hälften av mjölkblandningen i den andra bunken medan de vispas samman. Vispa sedan på hög hastighet tills alla klumpar försvinner. Häll i resten och vispa ytterligare till smeten är slät.
Grädda i 20-25 min, eller tills bakverken fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem!
 
Polly och choklad-fluff
80 g polly
40 g mörk choklad
3 dl grädde
 
Gör såhär:
Smält ner polly och choklad i grädden på låg värme. Det ska ej koka. Ställ den avsvalnade grädden i kylen, minst 5 timmar, gärna över natt. Vispa upp till spritsbar konsistens.
 
Citron cupcakes med citron marängsmörkräm
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1,5 dl socker
40g smör
Rivet skal av 2 citroner
1 ¼ dl mjölk
1 ägg
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mjöl, socker, bakpulver, citroncest och smör i en bunke och vispa samman med elvisp på låg hastighet till en grynig konsistens. Tillsätt mjölken, lite i taget och vispa tills den blandats ner i smeten. Tillsätt ägget och vispa tills det blandats in i smeten. Vispa ytterligare till smeten är slät.
Grädda i 20-25 min, eller tills bakverken fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem!

Marängsmörkräm
~ 12 spritsade, mellanstora cupcakes

2 äggvitor
1, 3/4 dl socker
saft från ½ citron
200 g smör
2-3 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker

Gör såhär:
Ta ut smöret i. Blanda äggvitorna, sockret och saften från citronen i en rostfri skål och vispa kraftigt över vattenbad. Marängen ska tjockna och bli hård. (Detta moment brukar ta cirka 5-6 minuter). Om man har en hushållstermometer ska temperaturen i marängen nå cirka 65 grader.
Ta sedan bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa under hög hastighet tills marängen har kallnat. (Detta moment kan ta uppemot 8-10 minuter, så kör gärna i en hushållsassistent om du har en). Tillsätt sedan lite smör åt gången, på låg hastighet. När marängsmörkrämen har svalnat och är slät, tillsätt vaniljsocker och florsocker. Vill du att marängsmörkrämen ska smaka sötare, tillsätt mer florsocker.
 
Nu är det godnatt för mej =)
/Annett
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar