Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



fredag 14 september 2012

Äpplemuffins, lite nyttigare?



När äpplena hänger tunga på grenarna och marken täcks med nerfallen frukt varje dag känner jag alltid en press på att ta tillvara på allt! Men det går ju inte... Oftast så blir det smulpaj, snabbt, lätt och det går åt några äpplen. Men nu har vi ju den här bloggen...och våra läsare vill nog inte ha ett gammalt smulpaj-recept, som jag dessutom kör lite på känn varje gång! Så häromdagen hittade jag det här receptet i en bok jag bytte till mej på Ditt Skafferis bak/kokboks-bytar-dag.

Här kommer receptet! Har inte omvandlat till dl åt er, rekomenderar en liten digital våg, finns tex på Claes Olsson för under 100-lappen!
85g grahamsmjöl
70g vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk kanel
40g farinsocker
2 mindre äpplen, skalade, urkärnade och finhackade
1 1/4 dl mjölk
1 lätt vispat ägg
55 g smält smör

Topping ½ dl farinsocker
½ dl kanel

Sätt ugnen på 200g, ställ ut muffinsformar (ca 12 normalstora) Gärna i muffinsplåt.
Blanda mjölet, och de andra torra ingredienserna i en skål och rör ner äpplehacket.
Blanda mjölk, ägg och smör i en annan skål, rör försiktigt ihop de båda rörorna. Fördela i formarna och strö över lite topping på varje. Grädda 20-25 min.

Kändes lite nyttigare med grahamsmjöl och farinsocker! Goda, men utan att vara jättesöta, en perfekt mellanmålsmuffins!
/Annett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar