Ibland får man beställningar som är en riktig utmaning! Det är alltid kul, speciellt när det är folk man gillar som ger umaningen =)Den här gången var det en kompis mamma som ville de sin sambo en kul födelsedagstårta, bestående av fyra golfbollar....som låg i gräs. Hittade en del "halva" golftårtor, men det skulle vi altså inte ha denna gång! Dessutom skulle tårtorna vara till 16-20 personer, så dom fick inte vara för stora.
Jag beställde hem en bollform från Wilton, men den hann inte komma. Så jag fick leta i skåpen och hittade perfekt storlek i en melaminskål från Rice
Så istället för vertikala lager klädde jag skålen med plastfilm, sedan rulltårte-bottnar, lager fyllning, mer tårtbotten och fyllning i sista lilla gropen och så lite kaka i mitten. Sen vek jag över plasten och tryckte till dom ordentligt och lät dom stå över natten. Innan jag skulle sätta ihop halvorna fick dom även stå i frysen nån timma, underdelen orkade inte riktigt med annars!
Fyllningen då? Vit chokladfluff och en ny blåbärsmousse som blev jättegod!
200g blåbär
2msk gelesocker (kokas med blåbären)
1 gelatinblad (låt ligga 5 min i kallt vatten, rör sen ner i blåbären.
½ dl marsanpulver rörs också ner när blåbären svalnat
vispa
2 dl grädde med
200g philadelfia ost och
1,5 dl florsocker
Rör ner de avsvalnade blåbärsröran och låt stå i kylen ett tag!
Det går fint att blanda i mer vispad grädde om man tycker den är för söt...eller ta mindre socker från början =)
Den vita chokladfluffen är gjord med 3 dl grädde och 180g choklad.
Sedan är bollarna spacklade med vit marängsmörkräm och klädda med Wiltons sockerpasta, för att det är den bästa att jobba med! Groparna i bollarna har jag tryckt till med en rundad pinne. Texten GAPO 1, 2 3 och 4 är för födelsedagsbarnet och hans golfvänner!
Bollarna ligger på en jättebricka med grön sockerpasta, en liten kulle i form av reservtårta och gräsmattan är grönt oblatströssel (kan hittas på www.dittskafferi.com)
Boll nr 4 är laktosfri, med en mangomousse istället för vit choklad. Men jag är inte helnöjd med den så det receptet får ingen plats här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar