Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



lördag 7 december 2013

Kristyrkakor


Jag har länge velat göra kakor med kristyr i fint mönster. När jag hittade beskrivningen på dessa kakor på Pinterest kunde jag bara inte låta bli. Beväpnad med tålamod och tid gick det riktigt bra. Receptet på kakorna hittade jag på Sockerrus, där finns också en väldigt bra beskrivning på hur man gör när man dekorerar kakor. Beskrivningen på hur man dekorerar dessa söta tomtar hittar ni här


Vanilla Sugar Cookies
200 g rumsvarmt smör
200 g socker
1 ägg
400 g vetemjöl
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

  • Vispa smör och socker mjukt.
  • Vispa ägget med en gaffel i ett glas och tillsätt sedan till smörblandningen. Rör om tills allt är väl blandat.
  • Tillsätt vaniljpulver och sedan mjölet. Rör på låg hastighet tills smeten blivit en deg du kan forma.
  • Lägg degen i plastfolie och låt stå i kylen i minst 2-3 timmar. Du kan även låta degen vila i kylen över natten.
  • Ta ut en liten bit deg i taget och låt resten av degen ligga kvar i kylen.
  • Kavla ut degen på mjölat bakbord. Du vill ha kakorna ungefär ½ cm tjocka.
  • Lägg de utstansade kakorna på en bakplåtspapperförklädd plåt och ställ in i kylen ca 30minuter innan de gräddas.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader i ca 8-12 min. Gräddningstiden beror på hur pass stora formar du har använt. Kakorna ska vara lite gyllenbruna i kanterna, då vet du att de är klara så håll lite koll på första plåten.
  • Låt kakorna svalna på ett bakgaller.
  • Sen är det bara att börja spritsa glasyren:)
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar