Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



måndag 9 december 2013

Caramallows


Låt er inte luras av dessa godingars tämligen enkla yttre, de är ljuvliga. Lite omständiga att göra men inte svåra. Jag hittade receptet på Pinterest och receptet är amerikanskt, var ju därför inte helt säker på att det skulle funka när man "översätter" ett recept. Men det gick alldeles utmärkt. Caramallows kommer definitivt att bli årets favoritjulgodis:)

Caramallows:
60g smör
1,2dl socker
1,2dl farinsocker strö
1,2dl ljus sirap
1,2dl kondenserad mjölk
30-40Minimarshmallows
300g mörk choklad
Flingsalt

Gör så här:
1. Värm smöret på låg värme i micron tills det mjuknar.
2. Blanda socker, farinsocker, sirap och den kondenserade mjölken med smöret.
3. Koka blandningen i 2 minuter på högsta effekt i micron. Rör om smeten. Koka 2 minuter till och rör om igen. Sen kokar du ytterligare 2 minuter, rör om och häll upp smeten i en form klädd med oljat bakplåtspapper 25x25cm. Låt svalna i kylskåp.
4. När kolan svalnat så skär den i rutor 2x2cm. Ta en bit kola och lägg på en minimarshmallow och rulla till en boll. Lägg den på en bakplåtsklädd plåt och tryck till bollen så den blir platt.
5. Låt stå kallt en stund.
6. Smält chokladen och doppa godisarna. Dekorera med lite havssalt.

Njut!

/Sofia 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar