Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



onsdag 4 december 2013

Apelsin och kardemummakaka med glasyr


Baksuget ökar ju drastiskt så här i december, det här goda receptet hittade jag i tidningen "Hembakat". Gillar man apelsin och kardemumma rekommenderar jag den varmt. Sen skadar det ju inte att den är enkel att baka. Det enda negativa är att den tar slut snabbt:)

Apelsin & kardemummakaka med glasyr:
200g rumsvarmt smör
4dl socker
5 ägg
2 tsk mald kardemumma
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1krm salt
2dl gräddfil
1apelsin, finrivet skal

Glasyr :
2dl florsocker
2-3msk vatten

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker vitt och poröst med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa lite till.
3. Tillsätt kardemumma, mjöl, bakpulver, salt, gräddfil och apelsinskal. Rör ihop allt snabbt till en slät smet.
4. Häll smeten i en smörad och bröas form, ca 2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 tim. Testa gärna med en sticka om kakan är färdig. Låt den sedan kallna i formen.
5. Glasyr: blanda ihop florsocker och vatten till en tjock glasyr. Stjälp upp kakan på ett fat och ringla över glasyren.

Njut!
/Sofia 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar