Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



torsdag 2 augusti 2012

Saft på röda vinbär

Vinbär är en tacksam buske att ha om man vill odla lite gott i sin trädgård. Här hemma finns den i överflöd, kan man säga! Men det är ju sååå gott med vinbärssaft =)

För några år sen jobbade jag på ett underbart cafe som hette Lustfyllt, i Habo. Finns tyvärr inte längre, men jag lärde mej jättemycket om bakning och annat under den tiden. Bla att en sån här "saftmaja" (finns ofta på loppis för några 10-or) kan man inte vara utan!


Bären läggs i en sil-behållare i den stora grytan, i den lilla behållaren under fyller man på vatten. När vattnet kokar kommer ångan upp i ett hål i mitten och bären förångas och släpper ifrån sej saften, som rinner ut genom slangen!
Sen är det bara att koka upp den koncentrerade och supernyttiga saften med önskad mängd socker och ev lite konserveringsmedel. Jag brukar hälla upp en del på små plastflaskor och frysa in, då vet jag att den håller sej och vi har saft hela vintern.
Men några flaskor blir fin-flaskor och en uppskattad present när man går bort! Eftersom jag säljer den goda La Mortaucienne-läsken i Skafferiet så har vi en del fina flaskor som är perfekta till det! Nu blir det de svarta vinbären som hamnar i grytan =)
/Annett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar