Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



söndag 12 augusti 2012

Bröllopstårta med rosor!



Då var det dags för sommarens tredje bröllopstårta då vi fick förtroendet att baka tårtan till min jobbarkompis Tottes och hans fina Emmas bröllop.
Jag bakade ju några provtårtor till dem så de fick prova några olika smaker och valet föll på en tårta fylld med rabarbermousse och vitchokladmousse. Tårtan är spacklad med marängsmörkräm och täckt med vit marsipan. Utseendet på tårtan skulle vara ganska stilrent med blekrosa rosor och ett blekrosa pärlband. För att tårtan även skulle få en fin effekt inuti färgade vi tårtbottnarna blekrosa och även marängsmörkrämen.

Vi bakade även en liten tårta till tre allergiker(laktos och nötter)som vi tyvärr inte har någon bild på, men den täckte vi med ljusrosa sugarpaste och dekorationerna var vita och likadana som på bröllopstårtorna:) Det tråkiga med den tårtan var att när vi kom fram till festen och skulle leverera tårtan började sugarpasten smälta. Vilket aldrig har hänt förut, gissa om vi fick panik då:( Vi fick improvisera och försöka fixa den så gott det gick, hoppas bara att den höll ihop någorlunda tills de skulle äta av den. Nu är vi en erfarenhet rikare, även om vi helst klarat oss utan den erfarenheten. Bröllopstårtorna var iallafall lika fina som när vi åkte hemifrån:) Nu håller vi bara tummarna för att de var goda också!



Rabarbermarmelad:
500g raberber
500g Syltsocker
ev. vatten
1 msk vaniljsocker

1. Skölj och dela rabarberna i småbitar.
2. Koka upp och tillsätt eventuellt lite vatten för att inte marmeladen ska bli alltför fast.
3. Tillsätt vaniljpulver efter smak och låt koka med. Koka marmeladen i cirka 20 minuter eller tills raberberbitarna är mjuka och mosiga.
4. Mixa marmeladen för att få så få bitar som möjligt. En så jämn marmelad som möjligt är alltså att föredra. Marmelad som blir över efter att du gjort moussen kan du hälla upp i en väl ursköljd burk och spara i kylskåpet.

Rabarbermousse:
3dl vispgrädde
1 äggula
1dl rabarbermarmelad

1. Vispa grädden.
2. När det nästan är klart, tillsätt en ägggula och vispa till en fast kräm.
3. Rör försiktigt ner rabarbermarmeladen tills allt blandat sig ordentligt.

Vit chokladfluff:
3dl grädde
180g vit choklad.

1. Värm grädden, den får inte koka.
2. Lägg i vit choklad och rör om tills den smält.
3. Låt svalna i kylen över natten och vispa sedan upp den till önskad konsistens.



Tårtställningar finns att hyra i Ditt Skafferi, därifrån kommer även marsipan, sockerpasta, pastafärg mm....

Denna fina respons fick vi från brudparet: " Åååhh tack tack tack för den superfina tårtan!!:) den kunde inte bli finare eller godare:) tack snälla!!! Jag håller med, vi kommer att rekommendera Er :) "

/Annett & Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar