Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



söndag 5 augusti 2012

Banancupcakes med Nutellafrosting!


Om man gillar sötsaker är denna kombination definitivt något att satsa på:) Inte mina vackraste cupcakes direkt men mycket smarriga. Receptet på cupcakesen kommer från boken 500 muffins och receptet på Nutellafrostingen hittade jag på Bengtssons baksida.

Banancupcakes:
225g rumsvarmt smör
2½dl socker
3 3/4dl vetemjöl
4 ägg
1krm muskotnöt
1½ mosad banan

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa samman smör, socker, mjöl, ägg och muskot i en stor skål med elvisp till en slät smet i ca 2-3 minuter.
3. Rör ner mosad banan och blanda väl.
4. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och skeda smet i formarna. Eftersom det inte är något bakpulver i får man ta ganska mycket smet i formarna. Receptet räcker till 18 normalstora muffins.
5. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.


Nutellafrosting:
50g mjukt smör
100g färskost
2dl mjuk nutella
2dl florsocker

Blanda ihop allt till en jämn smet. Låt eventuellt stelna lite i kyl innan du spritsar på. En sats räcker till ca 10st cupcakes

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar