Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



lördag 11 augusti 2012

1-års tårta med blåbär och vit chokladmousse.


Lille Ville blev 1 år för ett par veckor sedan, detta firades i dagarna 2 med vänner och familj! Eftersom vi tillbringat veckan i blåbärsskogen och Ville älskar blåbär så fick det givetvis bli det i och på tårtan. Jag hyr ut en kakform som är en 1:a i butiken. När Alice fyllde 1 fick vi skära och mixtra fram en 1-tårta, men den här blev lite snyggare =)
Dag 2 blev det samma fyllning men rund tårta istället.
Fyllningen var en massa blåbär och grädde =) och lite gelatin-pulver. Inget recept denna gång....Sedan spacklade jag tårtan med vit chokladfluff. Jag värmde upp 3 dl grädde till 180g vit choklad. Bröt chokladen i bitar och hällde över den varma grädden. Rör runt och vänta till all choklad är smält, ställ sedan i kylen minst 5 timmar. Sedan vispade jag bara upp grädden som vanligt. Den blev fast och bra att spritsa med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar