Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



tisdag 31 juli 2012

Citronkladdkaka serverad med citronglassfylld chokladfjäril!


Jag har varit sugen på att prova att baka citronkladdkaka ett tag nu och idag var det alltså dags:) Jag valde att baka den i portionsformar men receptet som jag hittat hos Bakspecialisten Jessica var menat till en stor bakform. Som tillbehör var jag tvungen att prova att göra glass i de söta silikonformarna från Ditt skafferi precis som Annett gjorde, men jag valde att först pensla formarna med choklad och sen fylla dem med glass:) Lite pilligt och inte helt lätt att få ur dem ur formarna, men väldigt dekorativt! Nästa gång ska jag se till att pensla ett tjockare lager med choklad så att det inte går sönder så lätt.

Citronkladdkaka:

150g smör
2st ägg
2,5dl socker
1 citron
1tsk vaniljsocker
1,5dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 150-160 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Riven skalet på citronen och pressa ur saften.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Vispa ner vaniljsocker, citronskal och citronsaft.
6. Vispa ner mjöl och smör.
7. Smörj och bröa en bakform.
8. Grädda i mitten av ugen i ca 30 min.

Chokladfjäril med citronglass:

200g valfri choklad
silikonbakformar

1 sats glass
2-3 msk citronsaft

1. Smält chokladen över vattenbad. Pensla silikonbakformarna med choklad, låt stelna i kylen. Upprepa tills du fått ett lagom tjockt lager med choklad.
2. Gör glassen enligt receptet och tillsätt citronsaft efter smak.
3. Fyll silikonformarna med glassmeten och låt stelna i frysen.
4. När glassen stelnat pensla över ett lager choklad så att glassen är täckt av choklad runt om.
5. Låt stelna ordentligt i frysen innan man tar bort silikonformarna. Chokladen går lätt sönder när man tar bort formen om det är för tunt. Så se till att du penslat tillräckligt med choklad.

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar