Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



måndag 25 februari 2013

Snickerskolabars


Passar på att lägga ut ett recept som jag provade förra helgen på Snickerskolabars. Som namnet antyder innehåller dessa godingar jordnötter, kola och choklad. Receptet hittade jag i tidningen Hembakat. Måste säga att det blev väldigt goda och var lätta att göra:) Receptet ger 18 bitar.

Snickerskolabars:

Botten:
150g rumsvarmt smör
1dl socker
3dl vetemjöl
1-2msk vatten

Kolafyllning:
225g smör
1 1/2dl socker
1 1/2dl sirap
1 1/2dl grädde
1/2dl kakao
1tsk vaniljsocker
2dl salta jordnötter

Topping:
150g mjölkchoklad
1dl grädde
1tsk smör

Gör så här:
1. Botten: Skär smöret i tärningar och blanda med sockret. Tillsätt mjölet och blanda till en smulig deg. Blanda i vattnet och arbeta ihop degen. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen 1 timma.
2. Sätt på ugnen på 175 grader. Kavla ut degen i en form 21x21cm. Nagga botten med en gaffel.
3. Grädd kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter.
4. Fyllningen: Skär upp smöret i stora bitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sockret, sirap, grädde, kakao och vaniljsocker. Koka försiktigt till en temperatur av 120 grader, rör då och då så att det inte bränner i botten.
5. Strö hälften av jordnötterna över botten. Häll över kolan och strö över resten av jordnötterna. Låt kolan svalna.
6. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden. Häll över grädden över chokladen och rör tills all choklad smält. Rör i smöret. Häll chokladen över kakan. Låt kallna helt och skär i bitar. Jag ställde min kaka i kylskåpet över natten och skar den dagen efter.
/Sofia

1 kommentar: