Receptet ska räcka till 24-30st men jag skulle rekommendera att göra en halv sats. Tycker att degen räcker till väldigt mycket, lite för mycket.
Dubbla sockerhjärtan:
5dl socker
250g rumsvarmt smör
2ägg
1tsk bakpulver
1/4tsk salt
1dl mjölk
ca 12dl vetemjöl
Glasyr:
3dl florsocker
1-2 msk vatten
rosa färg
strössel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Rör ihop socker och smör tills det är mjukt. Blanda i ägg, bakpulver, salt, mjölk och mjöl, lite i taget, till en smidig deg. Låt vila i kylskåp 1h.
3. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakplåtspapper. Stansa ur lagom stora hjärtan ganska tätt brevid varandra med en pepparkaksform. Ta bort degen runtomkring och låt kakorna ligga kvar. Ta en mindre pepparkaksform och stansa ut ett hål i mitten av hjärtat i hälften av kakorna. Lägg de små kakorna på en egen plåt med bakplåtspapper. Upprepa tills degen är slut.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 min. De små kakorna gräddas i 8-10 min.
5: Glasyr: Häll florsocker i en skål. Tillsätt vatten , lite i taget. Rör ihop till en fast men bredbar glasyr. Droppa i lite rosa färg. Bred glasyr på det undre hjärtat och lägg försiktigt på ovandelen. Låt glasyren torka. Dekorera kakorna med glasyr och valfritt strössel.
/Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar