Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



lördag 16 februari 2013

Vaniljcupcakes med citronfyllning & Blåbärsmarängsmörkräm

Gårdagens fredagsfika var det första jag bakade med min efterlängtade kitchenaid:) Vaniljcupcakes med citronfyllning och blåbärsmarängsmörkräm.
Receptet på Vaniljcupcakes och citronfyllningen hittar ni här.

Blåbärsmarängsmörkräm :

250g frysta blåbär
4st äggvitor
2 1/4dl socker
250g smör
1tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Tina blåbären och mixa dem till en puré och sila bort kärnorna. Låt stå i kylen.
2. Dela smöret i kuber, ungefär lika stora som en matsked, och lägg dem på en tallrik för att bli rumsvarma.
3. Vispa äggvitorna och socker över vattenbad. Se till att vattnet i grytan under INTE når botten på skålen du ställer på. Använd helst en skål i metall. Knäck äggen försiktigt och var noga med att inte få med någon gula ner i bunken. Blanda ner sockret. Ställ skålen med ägg och socker över kastrullen med lätt kokande vatten. Stoppa ner en termometer. Vispa hela tiden, du behöver inte oroa dig för att det inte blir stelt, det ska det inte bli än. Skrapa ner sockret från kanterna av skålen så att allt socker löser sig. När äggvitan nått 60 grader tar du av skålen från värmen.
4. Häll över blandningen i en köksmaskin och vispa de varma äggvitorna tills skålen blivit ljummen/kall och det blivit en tjock, glansig maräng som bildar styva toppar när du tar bort vispen.
5. Kuberna med rumsvarmt smör ska tillsättas en i taget. De ska bli helt uppblandade i marängen innan du stoppar ner nästa.
6. Fortsätt att vispa på medelhög hastighet i några minuter. Om inte bunken är helt kall när du tar på den nu eller om frostingen inte går ihop, ställ den en kvart i kylskåpet och prova igen. Det tar en stund så ge inte upp! När frostingen går ihop och blir mjuk, krämig och glansig tillsätter du vaniljsocker och blåbärspuren.. Vispa tills allt blandat sig ordentligt.

7. Fyll en sprits och spritsa på cupcakesen.

/Sofia 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar