Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



lördag 2 mars 2013

Fransk chokladtårta



Det här är ett av mina favoritrecept. En kaka som går snabbt och är väldigt god. Till påsk dekorerar man den med marsipankycklingar, till jul marsipantomtar och till midsommar med fina blommor:)
Receptet finns med i en äldre utgåva av sju sorters kakor, det finns även i den senaste upplagan men ser inte likadant ut. Jag vill inte chansa utan håller mig till det gamla beprövade. Enligt receptet skall man spritsa grädde på kakan men det gör aldrig jag. Jag tycker att den ska serveras med en skål grädde så tar var och en så mycket de vill ha. Mums:)

Fransk chokladtårta 10-12 bitar
100g blockchoklad
100g smör
2 ägg
2dl socker
1 3/4 dl vetemjöl

Garnering:
75g blockchoklad
2dl vispgrädde

Gör så här:
1. Blanda blockchoklad i mindre bitar med smöret och smält i vattenbad.
2. Vispa ägg och socker vit och pösigt. Vänd ner mjölet växelvis med chokladblandningen.
3. Häll i smord och bröad form (ca 22 cm) och grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader ca 15 min.
4. Riv blockchokladen till garneringen och blanda med 1-2 msk av grädden, smält i vattenbad.
5. Bred chokladen över kakan. Skär i önskat antal bitar.
6. Vispa resten av grädden. Spritsa en sträng grädde på varje tårtbit, som avslutas med en liten topp nere vid kanten.

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar