Chokladbotten:
3 ägg
3 dl socker
75 g smör
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
3 tsk bakpulver
1.Vispa ägg och socker poröst.
2. Smält smöret och blanda med mjölken.
3. Häll ner i äggblandningen och rör försiktigt tills smeten är slät.
4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Hällupp i en smord form på 24 cm.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 40 minuter.
6. När kakan kallnat så dela den i tre delar.
Mjölkchokladfluff:
3dl grädde
180g mjölkchoklad
1. Hacka chokladen.
2. Blanda choklad och grädde i en gryta.
3. Värm på svag värme tills chokladen smält. OBS! Grädden får inte koka.
4. Låt stå kallt gärna över natten. Vispa sedan till önskad konsistens.
Halloncurd:
450g hallon
1dl socker
50g smör
3msk maizena
2 äggulor
1. Koka upp hallon, låt det koka tills bären gått sönder.
2. Sila bort kärnor och skal.
3. Häll i sockret och smöret och gör ett uppkok. Tag av kastrullen ifrån plattan och låt svalna någon minut medans du separerar äggen och mäter upp maizenan. Sikta ner maizena medans du rör i kastrullen.
4. Placera kastrullen på plattan och rör ner äggulorna. Rör hela tiden tills curden blir tjock, den skall sjuda inte koka. Häll upp i en burk med lock. Förvara i kyl, den håller sig i ca 2 veckor.
För att få en bra tårtfyllning blandar du 1dl halloncurd med 3dl vispad grädde.
rädde
Fyll chokladbottnarna med chokladfluffen och hallongrädde. För att tårtan ska bli extra saftig låt den stå i kylskåp över natten. Dekorera tårtan med 2dl vispad grädde som spritsas ovanpå tårtan. Garnera med färska hallon.
/Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar