Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



torsdag 4 oktober 2012

Hallon & Chokladtårta!

 
 
Jag blev så sugen när jag såg denna tårta på bloggen Bakverk&Fikastunder, så när mamma fyllde år förra helgen passade jag på att prova den. Jag följde receptet förutom att jag bytte ut chokladkrämen hon gjort mot en vanlig mjölkchokladfluff. Det andra lagret består av halloncurd blandat med vispgrädde. Väldigt god och saftig blev den:) Här är receptet:

Chokladbotten:
3 ägg
3 dl socker
75 g smör
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
3 tsk bakpulver
 
1.Vispa ägg och socker poröst.
2. Smält smöret och blanda med mjölken.
3. Häll ner i äggblandningen och rör försiktigt tills smeten är slät.
4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Hällupp i en smord form på 24 cm.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 40 minuter.
6. När kakan kallnat så dela den i tre delar.
 
Mjölkchokladfluff:
3dl grädde
180g mjölkchoklad
 
1. Hacka chokladen.
2. Blanda choklad och grädde i en gryta.
3. Värm på svag värme tills chokladen smält. OBS! Grädden får inte koka.
4. Låt stå kallt gärna över natten. Vispa sedan till önskad konsistens.
 
Halloncurd:
450g hallon
1dl socker
50g smör
3msk maizena
2 äggulor
 
1. Koka upp hallon, låt det koka tills bären gått sönder.
2. Sila bort kärnor och skal.
3. Häll i sockret och smöret och gör ett uppkok. Tag av kastrullen ifrån plattan och låt svalna någon minut medans du separerar äggen och mäter upp maizenan. Sikta ner maizena medans du rör i kastrullen.
4. Placera kastrullen på plattan och rör ner äggulorna. Rör hela tiden tills curden blir tjock, den skall sjuda inte koka. Häll upp i en burk med lock. Förvara i kyl, den håller sig i ca 2 veckor.

För att få en bra tårtfyllning blandar du 1dl halloncurd med 3dl vispad grädde.
rädde
Fyll chokladbottnarna med chokladfluffen och hallongrädde. För att tårtan ska bli extra saftig låt den stå i kylskåp över natten. Dekorera tårtan med 2dl vispad grädde som spritsas ovanpå tårtan. Garnera med färska hallon.
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar