Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



torsdag 25 oktober 2012

After eight cupcakes

 
Vad sägs om detta till fredagsfika? Det är iallafall vad jag tar med mig till jobbet imorgon:) Receptet kommer från Leilas "Hello cupcake". Har inte hunnit smaka än men hoppas att de håller vad de lovar:)
 
Áfter eight cupcakes ca 15st:
3 ägg
2,5 dl ströcocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad
Ca 24 bitar After Eight

Frosting:
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
150 g mörk choklad
3 msk flytande honung

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, rör ner gräddfil och kaffe och blanda det med äggsmeten.
3.Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4.Hacka chokladen grovt och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Vänd ner den smälta chokladen i smeten.
5.Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Bryt after eight i bitar och tryck ner några i varje cupcake.
6.Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
7.Koka upp grädde, mjölk och honung till frostingen i en kastrull. Ta bort från värmen och låt svalna något. Finhacka chokladen och smält ner den i gräddmjölken. Smaksätt med några droppar pepparmyntsolja.
 
8.Spritsa frostingen på kakorna och dekorera dem valfritt. Jag har gjort blommor i sugarpaste och så har jag satt ditt en bit after eight.

1 kommentar:

  1. jag blev rekommenderad av en vän och tycker ni har helt fantastiska tårtor och funderar på att eventuellt göra en bröllopsbokning. Skulle vilja höra lite mer men hittar ingen mailadress någon stans.. Så skulle ni kunna maila mig med prisexempel på bröllopstårta? vi planerar att ha mellan 70-80gäster... Ser fram emot att höra från er! Mvh Annika (annikaandersson85@hotmail.com)

    SvaraRadera