Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



onsdag 30 maj 2012

Peanut Butter Cups!


Var lite sugen på Reese´s peanut butter cups en dag och sökte lite på nätet. Hittade då en blogg som heter cupcakes ´n´stuff, där hon gjort egna peanut butter cups. Har sedan dess varit väldigt sugen på att prova dessa. Så idag var det dags å jag säger bara wow!! Enkla att göra och helt fanatastiskt goda. En förutsättning är förstås att man gillar jordnötssmör. Mina lämnade en del övrigt att önska gällande utseendet men det får jag jobba på till nästa gång:)

Peanut butter cups:

Mini muffins formar
200g marabou mjölkchoklad
2dl skippy jordnötssmör
1.5dl florsocker
1tsk vaniljsocker

1. Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna.
2. Fyll formarna med lagon mycket choklad (det ska bli en ganska tjock botten så de blir stabila) och bred ut över hela formen med hjälp av baksidan av en tesked. (Använd inte upp all choklad, spara så det finns kvar att lägga ovanpå också)
3. Ställ chokladformarna i kylskåpet eller frysen en stund tills de stelnat.
4. Rör väl ihop jordnötssmör, florsocker och vaniljsocker.
5. Lägg en lagom stor klick med jordnötsfyllning i varje form och tryck ner så det inte är någon luft i formen. (Jag rullade fyllningen till bollar och det gick lättare då tyckte jag)
6. Häll på choklad på toppen så det täcker fyllningen och är jämn med kanten.
7. Låt stå i kylskåp eller frys i minst en timma.

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar