Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



söndag 13 maj 2012

Bröllopstårta med Liljor & Rosor!



Som jag skrev i ett tidigare inlägg har vi fått en jätterolig tårtbeställning, nämligen en bröllopstårta.
Bruden och brudgummen bestämde sig för en stilren tårta täckt med vit sugarpaste och dekorerad med vita minirosor, vita sockerpärlor och en vit dekorkant. Sen ville de gärna ha vita lijor på tårtan också. Liljorna skulle ha någon lila detalj också.
Vi funderade en del på hur vi skulle få ihop det och så här blev resultatet.
Tårtorna är fyllda med citronmousse och blåbär/hallonmousse och spacklad med marängsmörkräm.

Recept Blåbär/Hallonmousse:
70g hallon
70g blåbär
2msk vatten
0,5msk socker
2 droppar citron
2dl gelesocker
2dl grädde

Koka upp hallonen och blåbären i vattnet och lite citron tills allt mosats sönder och ser ut lite som sylt. Häll sedan i gelesocker och socker och koka några minuter. Ställ in i kylen några timmar. När det blivit kallt och tjockt vispa grädden och rör ner i bärmoset.
Tårtställningen finns att hyra hos Ditt skafferi och det kostar 150:-

/Annett & Sofia

1 kommentar: