Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



torsdag 8 november 2012

Goda höst cupcakes

Det är inte kalas jämt när det ska bakas....de här cupcakesen var till ett begravningskaffe. Efter en begravning behövs något riktigt gott och bästa Mia, som beställde dom ville absolut inte att de skulle vara torra o tråkiga inuti.
Så det fick bli saftiga amerikanska chokladmuffins, med nutella och creamcheese fyllning och en marängsmörkräm på det!
Amerikanska chokladmuffins
~ 12 normalstora
4 dl vetemjöl
2 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en skål. Blanda gärna med gaffel så att allt blandas riktigt ordentligt. Vispa ägg, mjölk och olja för hand eller med elvisp), i cirka 1 minut. Blanda i mjölblandningen tillsammans med äggsmeten, rör om tills allt har blandats ordentligt. Tillsätt eventuellt hackad choklad i smeten (eller strö över efter att du har klickat ut smeten i muffinsformar). Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Nutellan rörde jag bara ut med lite creamcheese för att den skulle gå lättare att spritsa i muffinsen.
Cupcakesen dekorerades sen med sockerpasta, färgad med Wiltons orange pastafärg, sprayade med bronze och mjuka stora guldpärlor. Allt från Ditt Skafferi!
Behöll en själv och det var faktiskt den godaste på länge....men det är viktigt att låta cupcakes med smörkräm stå framme en stund så inte frostingen är hård!
/Annett
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar