Så det fick bli saftiga amerikanska chokladmuffins, med nutella och creamcheese fyllning och en marängsmörkräm på det!
Amerikanska
chokladmuffins
~ 12 normalstora
~ 12 normalstora
4 dl
vetemjöl
2 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja
2 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja
Gör
såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en skål. Blanda gärna med gaffel så att allt blandas riktigt ordentligt. Vispa ägg, mjölk och olja för hand eller med elvisp), i cirka 1 minut. Blanda i mjölblandningen tillsammans med äggsmeten, rör om tills allt har blandats ordentligt. Tillsätt eventuellt hackad choklad i smeten (eller strö över efter att du har klickat ut smeten i muffinsformar). Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en skål. Blanda gärna med gaffel så att allt blandas riktigt ordentligt. Vispa ägg, mjölk och olja för hand eller med elvisp), i cirka 1 minut. Blanda i mjölblandningen tillsammans med äggsmeten, rör om tills allt har blandats ordentligt. Tillsätt eventuellt hackad choklad i smeten (eller strö över efter att du har klickat ut smeten i muffinsformar). Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Nutellan rörde jag bara ut med lite creamcheese för att den skulle gå lättare att spritsa i muffinsen.
Cupcakesen dekorerades sen med sockerpasta, färgad med Wiltons orange pastafärg, sprayade med bronze och mjuka stora guldpärlor. Allt från Ditt Skafferi!
Behöll en själv och det var faktiskt den godaste på länge....men det är viktigt att låta cupcakes med smörkräm stå framme en stund så inte frostingen är hård!
/Annett
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar