Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



onsdag 21 november 2012

Doptårta för Karl!

I helgen var det dax för våra vänners lille Kalle att döpas! Det blev inga revolutionerande fyllningar....Vitchokladfluff och skivade jordgubbar. Ville inte att det skulle bli för sött. men sen ville jag inte att den skulle bli för låg. Så så här fick det bli:
Understa lagret har skivade jordgubbar med vitchokladfluff på och ett  lager med mörkchokladfluff
(Fluff = 180g choklad, 3 dl grädde som värms till chokladen smält, kyls helt och vispas sedan upp!, se fler recept på fluff i listan!)
Spacklad (och spritsad) med vitchokladsmörkräm och täckt med ljusblå marsipan. Prickarna är i vit sockerpasta. Översta lagret fick ett lager jordgubbar och ett vitchokladmousse, täcktes med vit sockerpasta från Wilton. Blå prickar, bokstäver och bebisen på filten är också i sockerpasta.
Översta tårtan är på en tårttallriksom är klippt precis i kanten på tårtan, sen stack jag ner 3 sugrör i den understa tårtan, så att den fick lite stöd. Undertårtan är 26 cm och över 20 cm, Den räckte till 15 personer och halva undertårtan var över =) Så räkna lätt till 20 personer!
Nu börjar det närma sej advent och för att du inte ska missa Kalasmammornas adventskalender föreslår vi att du följer oss, så får du mail när vi gör nya inlägg! Massa julpyssel, recept, tips och säkert nån tävling!
/Annett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar