Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



lördag 28 september 2013

Äpplepaj


Är det något som hör hösten till så är det väl äpplepaj:) Jag är av den åsikten att det ska vara mycket "deg" i pajen. Sen får den ju gärna var lite "knaprig" eller vad man nu ska kalla det.
Smulpaj är ju väldigt snabbt och smidigt. Jag slängde  ihop en paj häromdagen som blev väldigt god. Den uppskattades av hela familjen och försvann fort. 

Äpplepaj:
Valfri mängd äpplen (jag hade 6st)
 200g smör
1dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1tsk kanel

1. Skala äpplena och skär dem i bitar.
2. Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och havregryn.
3. Smörj en pajform och lägg i äppelbitarna. Sprid kanelen över äpplena och häll över smeten.
4. Grädda i 175grader i ca 25 min.
5. Njut:)

/Sofia 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar