Är det något som hör hösten till så är det väl äpplepaj:) Jag är av den åsikten att det ska vara mycket "deg" i pajen. Sen får den ju gärna var lite "knaprig" eller vad man nu ska kalla det.
Smulpaj är ju väldigt snabbt och smidigt. Jag slängde ihop en paj häromdagen som blev väldigt god. Den uppskattades av hela familjen och försvann fort.
Äpplepaj:
Valfri mängd äpplen (jag hade 6st)
200g smör
1dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1tsk kanel
1. Skala äpplena och skär dem i bitar.
2. Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och havregryn.
3. Smörj en pajform och lägg i äppelbitarna. Sprid kanelen över äpplena och häll över smeten.
4. Grädda i 175grader i ca 25 min.
5. Njut:)
/Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar