Då var det dags för en tårta igen:) Denna tårta är till en jobbarkompis som fyllt år. Hon hade inga önskemål om vare sig smak eller utseende. Men jag hoppas hon gillar den. Jag provade för första gången att göra zebramönster i sockerpastan vilket var kul. Blev väl lite glest mellan ränderna så det får bli mer till nästa gång.
Tårtan är fylld med mangomousse och chokladmousse. Spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med marsipan och sockerpasta. Dekorationerna är gjorda i sugarpaste.Mangomousse:
500g frusen mango
1,5dl syltsocker
3dl grädde
1. Koka mangon i en gryta. När den kokat några minuter så kan man mixa den med en stavmixer.
2. Blanda i syltsockret och låt koka några minuter.
3. Låt stå kallt i några timmar.
4. Vispa grädden och blanda ner mangon. Färdigt:)
/Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar