Solen skiner och midsommarafton är här. Tror ni att vi kommer att slippa se regnet idag? Det vore ju helt otroligt i så fall:) Idag blir det traditionellt midsommarfirande med familj och vänner. Jag har gjort denna enkla men goda tårta. För att göra det lite svårare för mig så bakade jag egna marängbottnar men annars är det bara att köpa färdiga. Receptet kommer från Icas Buffé. Ha en underbar dag:)
Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde & färska jordgubbar
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
4 1/4 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller färska hallon (250 g frysta mostsvarar 5 dl färska)
Garnering:
1/2 l jordgubbar
Gör så här:
1. Mjölkchokladtryffel: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
3. Hallongrädde: Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
4. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
5. Toppa tårtan med jordgubbar
Glad midsommar!
/Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar