Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



fredag 21 juni 2013

Glad midsommar!

 
 
Solen skiner och midsommarafton är här. Tror ni att vi kommer att slippa se regnet idag? Det vore ju helt otroligt i så fall:) Idag blir det traditionellt midsommarfirande med familj och vänner. Jag har gjort denna enkla men goda tårta. För att göra det lite svårare för mig så bakade jag egna marängbottnar men annars är det bara att köpa färdiga. Receptet kommer från Icas Buffé. Ha en underbar dag:)
 
Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde & färska jordgubbar
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
4 1/4 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller färska hallon (250 g frysta mostsvarar 5 dl färska)
Garnering:
1/2 l jordgubbar

Gör så här:
1. Mjölkchokladtryffel: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
3. Hallongrädde: Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
4. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
5. Toppa tårtan med jordgubbar

Glad midsommar!
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar